De Tafel van VII

Stilstaan = (her)ontdekken.
Valencia

Inzicht, broederschap en geraakt worden

Tijdens de Tafel van VII gaan we op zoek naar jouw persoonlijke en maatschappelijke ankers. Dat doe je met oefeningen in literatuur, filosofie, poëzie, bijbelverhalen en het luisteren naar persoonlijke levensverhalen van de deelnemers.

Anders dan bij De Tafel van XII zijn de deelnemers van De Tafel van VII meerdere dagen met elkaar samen op een inspirerende plek in Valencia of Normandië. Het is een retraite met een diepgaander, geconcentreerder en persoonlijker karakter.

Inschrijven voor deze cursus
De Tafel

 

‘Aan tafel!’ Deze kreet vormt nog altijd en al sinds eeuwen een betrouwbaar ijkpunt in heel veel gemeenschappen. We gaan met elkaar aan tafel, aan tafel komen we samen, vaak na een dag van werk en studie. Hier is het dat we elkaar verhalen vertellen, lief en leed met elkaar delen, onze relaties verdiepen.
De tafel is een belangrijk concept voor De Nieuwe Poort. Naast De Tafel van XII hebben we in onze ‘open voor iedereen’-programmering ook de Literatuur- tafel, de Bijbeltafel en de Filosofietafel. Daar lezen we met elkaar de oude en moderne klassiekers, bespreken we de grote werken en thema’s, ontdoen we die van hun stof om ze te testen op hun relevantie voor ons moderne leven. Zo verbinden we onze cultuurbronnen met onze actualiteit. Met een verrassend inspirerend resultaat.

De Tafel van VII

 

De Tafel van VII is een leerprogramma voor professionals waar het gaat om het verkrijgen van existentieel inzicht, broederschap en geraakt worden. Je voert bijzondere gesprekken, traint je analytische denken en leert je inbeeldend vermogen dieper aan te spreken. Je krijgt hierin begeleiding van gerenommeerde ondernemers, wetenschappers en leermeesters die verbonden zijn aan The New University.

Bezinnen in Valencia of Normandië̈ draait om het verkrijgen van inzicht, broederschap en geraakt worden. Onder inzicht vallen colleges die kennis, begrip en context verschaffen. Onder broederschap verstaan wij die tijd die aanzetten tot betrokkenheid en de verbinding aangaan met de ander. Geraakt worden gaat over de verbeeldingskracht van woorden en verhalen, maar ook over vertraging en verstilling.

De locatie
Normandië

De locatie voor de retraite in Normandie is Le Nouveau Port, het leerhuis van The New University op steenworp van de landingsstranden van de geallieerden en heel dichtbij de kunstmatig aangelegde haven voor D-day 1944 waarvoor toeristen de resten komen bekijken van over de hele wereld: le port artificel.

Je overnacht in een luxe en inspirerende privékamer die van alle gemakken is voorzien. De intieme bibliotheek van het leerhuis is de uitvalsbasis voor het bezinningsweekend. Maar buitenlucht loutert. We bieden daarom alle gelegenheid voor fietstochten en wandelingen over het strand, langs meren, door bossen en verlaten landschappen.

Valencia

De locatie voor de retraite in Valencia is El Nuevo Puerto. In het hotel, op steenworp van het Valenciaanse strand, in de stad en in het grotere gebied zijn prachtige ruimtes zoals open velden, dakterrassen en bibliotheken voor onze vertrouwelijke ontmoetingen. Een ieder heeft zijn eigen luxe, comfortabele maar bovenal inspirerende vertrek in het hotel dat in die dagen ons dan in zijn volledigheid toevalt.

We zien de culturele hoogtepunten van deze oude Romeinse stad. We proeven en delen het goede leven met Spaanse wijnen en spijzen. We lachen en voeden elkaar. We maken fietstochten, wandelingen over het strand, langs meren, door bossen en verlaten landschappen.

 

Geïnteresseerd in een op maat gemaakt programma? Stuur een mail naar info@thenewuniversity.eu en we nemen contact met je op voor het samenstellen van een inspirerende bezinningsreis.

Meer lezen Sluiten
Duration

Looptijd

Elke reis is maatwerk zonder vooropgestelde data

Location

Locatie

Valencia
Price

Prijs

Op aanvraag

Capacity

Capaciteit

Maximaal zeven

Autonomie, verbinding en vrijheid, deze woorden doen het goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling & leiderschap. Echter wat zeggen deze woorden ons eigenlijk? Algemene begrippen, zonder verdiepende inhoud.

Bij The New University spreken we daarom eerder over inzicht, broederschap en geraakt worden. We nodigen je uit om stil te staan bij de basisvragen van ons bestaan die altijd weer relevant zijn én om hierover in gesprek te gaan met anderen in een maatschappelijke context. Dit is het doel van onze programmering.

“”

The most important thing is to decide what’s most important. Finding time to reflect, recharge and re-connect with ourselves and others, has never been harder. A ‘time-out’ with the team at El Nuevo Puerto in Valencia facilitates all these – and a lot more.

Dorothee van Vredenburch De Tafel van VII

Geïnteresseerd? Geef je emailadres voor meer informatie.

dots 05