Team

Hier vind je onze leden van de programmaraad, leermeesters en moderatoren van de tafels en programma’s van The New University.

Programmaraad

Sander Schimmelpenninck

Werkte met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas en begon in 2012 te ondernemen. Was hoofdredacteur van Quote en presentator van de talkshow Op1. Sinds 2019 schrijft hij columns voor De Volskrant en heeft een podcast genaamd ‘de Zelfspodcast’.

Haroon Sheikh

Academicus in bestuurskunde, filosofie en politicologie. Daarnaast is hij verbonden aan FreedomLab en Dasym Investment Strategies. Sinds oktober 2018 senior wetenschapper bij WRR en columnist voor NRC.

Frederieke Hegger

Redacteur en presentatrice bij RTL Z. Ze richt zich vooral de economie van de toekomst. Ze is dagvoorzitter en schuift aan bij diverse actualiteitenprogramma’s.

Casper Thomas

Correspondent in Washington voor het FD en sinds 2010 journalist bij de Groene Amsterdammer. Hij schrijft onder andere over wetenschap, onderwijs en sociale vraagstukken.

Eva de Valk

Is journalist, spreker en dagvoorzitter op het gebied van technologie en innovatie. Eerder was zij correspondent in Silicon Valley, coördinator van de technologiepagina’s bij NRC en schreef ‘Silicon Valley. Waar de toekomst wordt gemaakt.’

Wouter van Noort

Schrijft voor NRC Handelsblad over economie en nieuwe technologieën en publiceert de nieuwsbrief Future Affairs. Tevens technologiecommentator van 1Vandaag en gastdocent aan Universiteit Leiden.

Felix Klos

Werkte mee aan de campagne van Hillary Clinton in Iowa. Was woordvoerder en speechschrijver van Alexander Pechtold en verschijnt in de media als commentator.

Boudewijn Wijnands

CEO en oprichter van Deedmob, een online vrijwilligersplatform dat vrijwilligers verbindt met organisaties en overheidsinstanties om impact te maximaliseren. Daarnaast heeft hij coronahelpers.nl opgezet om de impact van het Coronavirus in te perken.

Zita Schellekens

Was Directeur van Corporate Affairs bij Heineken en Rockefeller Fellow bij Trilateral Commission. Werd MT Goudhaantje 2018 en een van de 50 ondernemende talenten van FD in 2017. Werkt momenteel als Good Growth & Senior Advisor voor Feike Sijbesma.

Jelle van Baardewijk

Docent-promovendus wijsbegeerte aan de VU. Is lid van denktank Freedomlab en tevens verbonden aan het ‘Good Markets’ onderzoeksproject. Publiceert in NRC Handelsblad en het FD.

Anna Custers

Is econoom in macro-economie en handel bij World Bank en doet onderzoek naar de financiële besluitvorming van huishoudens met lage inkomens vanuit een gedragswetenschappelijk perspectief. Studeerde Economie en Development Studies aan Oxford en behaalde een PhD in management research.

Kees Buitendijk

Bestuurskundige en filosoof. Hij leidt het programma ‘Finance and the Common Good’ bij denktank Socires. Is tevens verbonden aan het onderzoeksprogramma ‘The Future of the Market Economy’ aan de VU.

Leermeesters

Merlin Majoor

Is Senior Expert Culture & Ethics bij ING. Studeerde én doceerde rechten en filosofie aan de Universiteit Utrecht. Geeft lezingen, masterclasses en workshops over filosofie, ethiek, retorica, literatuur en politiek.

Ad van Nieuwpoort

Predikant, theoloog en auteur van verschillende boeken, waaronder ‘De Bijbel op de Zuidas’. Initiatiefnemer ook van het project Zingeving Zuidas en oprichter van het Thomas Theater voor verdieping en verstrooiing.

Arjo Klamer

Hoogleraar culturele economie aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast onder meer academisch directeur van Akademeia, een instituut voor onderzoekende gesprekken aan de hand van belangrijke bronnen.

Egbert de Jong

Docent filosofie en bestuurskundige. Ontwikkelde een vak om zijn leerlingen te stimuleren kritisch te denken. Doet promotieonderzoek naar de rol van democratische procedures bij besluitvorming.

Alex van Ligten

Emeritus predikant, voorganger, theologisch publicist en (liedjes)schrijver. In 2018 verscheen zijn recentste werk ‘Bij liefde hoort een gezicht’, een boek over liedjes en verzen in de Bijbel.

Rinse Reeling Brouwer

Predikant en docent theologiegeschiedenis. Bekleedt de Miskotte/Breukelman-leerstoel voor de theologische hermeneutiek van de Bijbel aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Moderatoren

Eva de Valk

Is journalist, spreker en dagvoorzitter op het gebied van technologie en innovatie. Eerder was zij correspondent in Silicon Valley, coördinator van de technologiepagina’s bij NRC en schreef ‘Silicon Valley. Waar de toekomst wordt gemaakt.’

Marco Eliëns

Internationaal advocaat voor De Brauw Blackstone Westbroek en lid van de Raad van Advies van Wijsbegeerte aan de VU. Studeerde rechten en filosofie in Amsterdam, Berkeley en Parijs.

Johan Bouwmeester

Helpt vanuit verschillende rollen (veranderkundige, moderator en coach) bestuurders, managementteams, organisaties en individuen zichzelf te ontwikkelen vanuit een waardegedreven perspectief.

Anneke Groen

Journalist, moderator en gespreksleider. Schrijft onder andere voor de Groene Amsterdammer en was lange tijd algemeen directeur van debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam.

Frans Versteeg

Duurzaam ondernemer, consultant en coach. Helpt bij het vormgeven van duurzame transformaties van mensen en organisaties. Zijn focus ligt op voedselproductiesystemen en schoon water.

Pauline Voortman

Bedrijfskundige en oprichter van Trustworks. Heeft als missie om werkend Nederland te helpen betere resultaten te boeken door bewust aandacht te besteden aan een cultuur van vertrouwen.

dots 05