Achtergrond

Iedereen vraagt zich weleens af: hoe wil ik leven? Of: wat vind ik belangrijk? Maar een antwoord formuleren is nog niet gemakkelijk. We voelen ons op ons gemak bij cijfers en schema’s, maar zoeken naar taal. Het moet vaak bondig en grijpbaar. Ondertussen vindt in organisaties, in sectoren en in leven en samenleven verandering op verandering plaats. Hoe vinden we houvast?

Image alt

The New Port

The New University is onderdeel van The New Port. De Programma’s van The New University vinden plaats in de locaties van The New Port. The New Port is een huis voor ontmoeting en inspiratie, open voor iedereen. Een plaats om te eten, drinken, slapen en ontmoeten. Een plek om ideeën en inspirerende verhalen uit te wisselen. Een warme plek, een plek om uit te rusten en een plek om jezelf te vernieuwen. Huizen waar je andere mensen ontmoet om je geest te scherpen en je denken uit te dagen. Na jaren van ervaring in Amsterdam en Rotterdam, breidde The New Port uit naar andere symbolische kustplaatsen; Valencia, Normandië en Zeeland.

Image alt

De leiders van vandaag en morgen

The New University traint specifiek de leiders van vandaag en morgen. Zij wensen vaak de toekomst anders vorm te geven dan hun voorgangers. In tijden van globalisatie en disruptieve technologie wordt van leiders verwacht dat ze wendbaar zijn en zich steeds weer kunnen aarden in een snel veranderende wereld. Naast een opleiding in moderne technologie en economie wordt van leiders verwacht dat ze zich meer bewust worden van hun omgeving en de impact die ze hebben op anderen en onze planeet. The New University heeft vele van zulke leiders al getraind om een meer holistische, creatieve en associatieve manier van denken te omarmen.

Image alt

Nieuwe tijden

The New University richt zich in de basis op programma’s voor het bedrijfsleven. We lezen met elkaar de oude en moderne klassieker, bespreken de grote werken en thema’s en ontdoen die van hun stof om ze te testen op hun relevantie voor ons moderne leven. Tafelgesprekken met onderwerpen als technologie, klimaat, en populisme. The New University vindt plaats op inhoudelijke locaties. The New Port heeft drie locaties in Nederland (De Nieuwe Poort), El Nuevo Puerto in Spanje en Le Nouveau Port in Franrijk.

Bestudeer een jaar lang oude bronnen en nieuwe tijden met De Tafel van XII of volg een op maat gemaakt programma in Valencia of Normandië met De Tafel van VII.

Nieuwsgierig? Lees hier meer over onze programma’s.

Voor meer informatie over de beleidsplannen van The New University raadpleeg de pagina:

Beleidsplannen

Meld je aan voor een cursus

dots 05