Achtergrond

Iedereen vraagt zich weleens af: hoe wil ik leven? Of: wat vind ik belangrijk? Maar een antwoord formuleren is nog niet gemakkelijk. We voelen ons op ons gemak bij cijfers en schema’s, maar zoeken naar taal. Het moet vaak bondig en grijpbaar. Ondertussen vindt in organisaties, in sectoren en in leven en samenleven verandering op verandering plaats. Hoe vinden we houvast?

The New University nodigt uit om stil te staan bij de basisvragen van ons bestaan die altijd weer relevant zijn én om hierover in gesprek te gaan met anderen in een maatschappelijke context. Dit is het doel van onze programmering.

Image alt

Leven en werk

The New University biedt een kans op reflectie, op het bekijken van werk en leven vanuit een andere invalshoek. Een mogelijkheid om dieper na te denken over waar je mee bezig bent en of het je genoeg voldoening geeft. Wanneer je op een beschouwende manier naar de maatschappij en je eigen leven hierin kijkt, kan dat je namelijk veel brengen. Voor je carrière en je persoonlijke leven.

Image alt

Oude bronnen

Klassieke teksten en (oude) boeken zijn schatkamers van inzicht en wijsheid, die ons helpen onszelf beter te begrijpen. Ze bieden inspiratie opdat wij zien dat wij in een traditie staan, hoezeer de actualiteit om ons heen ook verandert. De Italiaanse auteur Calvino schreef: een klassieker is een boek dat nooit klaar is met zeggen wat het te zeggen heeft – het blijft relevant voor elke tijd.

Image alt

Nieuwe tijden

The New University richt zich in de basis op programma’s voor het bedrijfsleven. We lezen met elkaar de oude en moderne klassieker, bespreken de grote werken en thema’s en ontdoen die van hun stof om ze te testen op hun relevantie voor ons moderne leven. Tafelgesprekken met onderwerpen als technologie, klimaat, en populisme.

Bestudeer een jaar lang oude bronnen en nieuwe tijden met De Tafel van XII of volg een op maat gemaakt programma in Valencia of Normandië met De Tafel van VII.

Nieuwsgierig? Lees hier meer over onze programma’s.

(Voor meer informatie over de beleidsplannen van The New University, raadpleeg dan deze pagina.)

Meld je aan voor een cursus

dots 05